Piia Walterson

Piia är grundare på Royal Worship Dancers. Hon har dansat på hobby nivå balett, modern och jazzdans på många år. Den första dansklassen tog hon på 23 års åldern och sen dess har dansen haft stadig grepp om henne. 

Piia tog emot Jesus redan som barn och när åren gick valde hon om och om igen att följa honom. Livet var inte alltid så lätt men Gud gav en stabil grund genom alla svårigheter. När Piia började studera i en bibelskola i Sverige kom hon första gången kontakt med lovsångsdansen. Eleverna fick gå på lovsångsdansklass där man bara dansare fritt inför Guds ansikte. Meningen var att möta Gud i lovsången och bli helad i hans närvaro. Dom stunderna betydde mycket för Piia. Hon upplevde gång på gång hur Gud helade hennes brustna hjärta från rädslan och panikångesten. Under stunderna i Guds närvaro började hon känna att hon fick vara precis den hon var. Hennes riktiga identitet i Gud blev stark och medförde sig mycket frihet. 

Piia beskriver att om man är älskad och accepterad av Gud då har man ingenting att frukta. Man blir totalt fri. Jesus säger i Bibel att sanningen gör oss fria i Johannesevangelium 8:32. Jesus visade sakta men säkert hennes sann identitet som var så fin, vacker och unik. Samtidigt behövde Piia möta alla sina rädslor och hemska saker som hon hade gjort mot andra samt andra gjort mot henne. I Guds närvaro och kärlek var det möjligt att möta dessa mörka känslor och händelser. Jesus som har gett så mycket till Piia, gav henne kraft att successivt ge förlåtelse för andra. När Piia var inte lägre fast i det förflutna, kunde hon ta kliv i sin framtid och börja bli format i den hon verkligen är och var menat att vara. Det är ingen automatik förklara Piia. Personlig utveckling görs tillsammans med Gud. Det är en process som fortsätter hela livet. Gud älskar oss och respekterar våra gränser, så det är vi som få bestämma takten.

Under den fria dansen på bibelskolan utvecklades Piias rörelsespråk. Hon blev också frimodigare och började till slut dansa framme på församlingens gudstjänster. Flera gånger kom folk och sade att Gud hade rört eller helad dem genom hennes dans. Genom åren har Piia uppmuntrat många att dansa för Gud.